کتاب اسرار تاریخی کمیته ی مجازات که در سال هزار و سیصد و شصت و دو چاپ شده می باشد.این اثر توسط جواد تبریزی نوشته شده است. کمیته مجازات انجمنی بود که در آخر دوره قاجار به ترور کردن اشخاصی که به نظر آنها ایادی بیگانه بودند می نمودند .بعد از به اتمام رسیدن جنگ جهانی اول روس‌ها و انگلیس‌ها در تمامی امرهای ایران دخالت می نمودند و برخی نیز از جراید و رجال را عامل اجرایی خویش نموده بودند. این اتفاقات دلیلی شد که میرزا ابراهیم‌ خان منشی‌ زاده انجمنی سرّی به وجود آورد .او و دوست قدیمیش اسدالله‌ خان ابوالفتح‌ زاده در اول شهریور هزار و دویست و نود و هفت طرح به وجود آمده از کمیته مجازات را ریختند و زمانی بعد محمد نظرخان مشکوةالممالک به این دو پیوست و کمیته مرکزی مجازات توسط این سه تن به وجود آمد . کمیته مجازات بسیار سریع پیشرفت نمود و عضوهای دیگری پذیرفت و همچنان آغاز به جمع‌ کردن اسلحه و اقدام به ترور نمود تا در بیست و دو تیر هزار و دویست و نود و شش عضوهای آن دستگیر و مجازات شدند.

منابع مشابه بیشتر ...

6669a1aed712a.jpg

کتاب لرستان 1 (مجموعه مقالات)

جمعی از نویسندگان

در این مجموعه سیزده مقاله درباره جنبه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، رجال شناسی و ادبی منطقه و مردم((لرستان)) با این عناوین گردآمده است : ((لرستان در دایره‌المعارف اسلام/ مینو رسکی زروان لرستانی))، ((سید جعفر کشفی/ مجتبی مقدسی))، ((یک روز از زندگانی گونگادین/ عبدالکریم جربزه‌دار))، ((بازگیرها/ علیداد برزویی))، ((پیشنهاد انضمام حکومت ولایات ثلاث به ایالت بروجرد و لرستان/ غلامرضا عزیزی))، ((چهار سند تاریخی درباره دالوندها/ حمیدرضا دالوند))، ((کارگزاران لرستان/ سید فرید قاسمی))، ((وجه تسمیه تاریخی بدرآباد/ سعادت خودگو))، ((نمایش در خرم‌آباد/ هرمز زندی))، ((قدم خیر/ توکل حیدرزاده خرم‌آبادی))، ((یک ترانه لری/ شیرین وطن‌دوست))، ((سالنامه دانشسرای مقدماتی پسران بروجرد/ سید فرید قاسمی)) و ((یادگارهای ماندگار/ عبدالله آفاق)) .

6661b4ba5365f.jpg

زنان بنام در تاریخ ایران - جلد اول (از آغاز تا انقراض ساسانیان)

کامیاب خلیلی

در جلد اول این مجموعه زنان نام‌آور ایرانی، از عهد باستان تا دوره انقراض ساسانیان معرفی شده‌اند. برخی از این زنان عبارت‌اند از: ماندانا، سپاکو، آریان، اسپارترا، آتوسا، مروئه، رخسان، اباکیش، فدیمه، پارمیس، آمی تیس، ساندوسه، مانیا، رکسانه، ایندوک، برسین، آپامه، رینا، رودگون، رام بهشت، انوشه دخت، آذر ناهید، نرسی دختک، پوران و آزرمیدخت. گفتنی است در کتاب، فراوان به روایات هرودت، دیاکونوف، کتزیاس، و گزنفون استناد می‌شود. پایان کتاب شامل "گاه شناسی " است که در آن محدوده تقریبی تاریخ حیات هر یک از شخصیت‌های تاریخی متن، تعیین شده است.