63443693e393c.jpg

تعاون در متون ادبیات فارسی (شامل قطعات برگزیده نثر مربوط به تعاون)

نگارنده در مقدمه کتاب می گوید: یکی از اصول مهم شناسایی هر امری توجه به سابقه آن است؛ همچنانکه بر همه معلوم است تعاون نیز سابقه ای بس طولانی و پراهمیت دارد و با اینکه از کسانی که با تعاون سروکار دارند از تاریخچه آن نیز مطلعند اما از انعکاس آن در ادب فارسی در کتب عادی چیزی به چشم نمی خورد؛ این بود که نگارنده بر آن شد این جلوه را نیز از زوایای کتب منثور فارسی و متون ادبی قدیم و جدید تا حد مقدور آشکار کند و بخصوص برای دانشجویان روشن سازد که نویسندگان و صاحبنظران ما نیز بدین امر توجه داشته اند منتهی کیفیت امر آنچنان نبوده است که امروز آموخته ایم بلکه صورتهای اولیه همکاریهای دسته جمعی در هر جامعه ای بخصوص در جامعه پیوسته کشور ما که در همه حال با ستقلال و سربلندی می زیسته و از کلیه تهاجمات نظامی و تموجات سیاسی سربلند بیرون آمده به فراوانی وجود داشته است و چون غرض این بوده است که نص مسائل تعاونی از کتب مختلف ادبی انتخاب گردد ناچار به جستجو در آن متون پرداخته و قسمتهایی را که کم و بیش با موضوع مربوط بوده است ذکر نموده است ...

منابع مشابه بیشتر ...

661fc62c65934.jpg

برگ های زرد

هاشم اعتماد سرابی

هاشم اعتماد سرابی نویسنده کتاب، در مورد موضوع کتاب می گوید: این نوشته ها یک قسمت از مقالاتی است که در این چند ساله در روزنامه خراسان چاپ شده است، چیزهایی که پیرامون مسائل مختلف نوشته ام. که البته مثل نماز آن مردک گلستان چیزی نبوده که به کار آید. از سستی و نقص اما چرا باز به شکل کتابی در می آید منکه هنوز از رنج شرم "اسائه ادب" فارغ نیامده ام، واقعه ایست مشکلم... احساسی است و امیدی گنگ و خام و اگر با این همه، کمک کوچکی به درک درست شده باشد خود را ماجور یافته ام.

65ddf5e5bfd33.jpg

برگزیدگان علمی، فرهنگی، هنری در جمهوری اسلامی ایران 1373-1358

مجموعه پیش رو ماحصل یک طرح تحقیقاتی درباره برگزیدگان مسابقه ها جشنواره ها و نمایشگاه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های علمی و فرهنگی و هنری در فاصله زمانی 1358 تا پایان سال 1373 یعنی در طول 16 سال پس از انقلاب اسلامی است. همچنین این طرح به آن دسته از ایرانی هایی که در خارج از مرزهای کشورمان موفق شده اند جایزه ای را از آن خود کنند، پرداخته است و اسامی آنها نیز در این کتاب درج شده است. شایان ذکر است که فقط آن دسته از جشنواره ها و نمایشگاه ها و مسابقه هایی مدنظر بوده اند که در عین سراسری بودن و برخورداری از عنصر تداوم، توانسته اند خود را به عنوان یک رخداد مهم و ملی طی سالهای برگزاری مطرح کنند. این کتاب در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول به معرفی جشنواره ها یا مسابقه ها یا نمایشگاه های داخلی می پردازد و اطلاعاتی از چگونگی برگزاری آنها و نیز سیر تحولات آن از آغاز تا پایان سال 1373 به دست می دهد. در فصل دوم برگزیده های جشنواره ها به تفکیک سال تقدیم می شود. نکته مهم در این فصل این است که اتباع خارجی برگزیده جشنواره های خارج از کشور معرفی شده اند. در فصل سوم برگزیده ها به ترتیب الفبایی آمده اند. ضمنا ذیل نام هر یک از آنان، زندگینامه ای کوتاه از وی ارائه شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6114f6ada18f2.jpg

آشنایی با مولوی

غلامرضا سلیم

مثنوی جلال‌الدین محمد مولوی اثری است بزرگ و پهناور که از جهات گوناگون می‌توان در آن تتبع و بررسی کرد از جمله از نظر: معارف اسلامی، افکار عرفانی، عواطف انسانی، اندیشه‌های اخلاقی و تربیتی و اجتماعی، حکایات و قصص و نحوه داستان‌پردازی، تصویر و تمثیل اشخاص داستان، کیفیات شعری و بیان شاعرانه، وسعت واژگان و قوت تعبیر، اختصاصات زبان... دکتر غلامرضا سلیم با تعمق در افکار مولوی و حکایات مثنوی و نکته اندیشیهای شاعر عارف آن اصول کلی را که وی در زمینه مباحث تربیتی و اجتماعی و اخلاقی بیان کرده است استخراج و تنظیم و تالیف می‌کنند و نتیجه استنباط خود را به زبانی ساده و همه‌کس فهم به قلم می‌آورند و هرجا اقتضا کند این اندیشه‌ها را با موضوعاتی عمومی و کلی که همیشه از جمله امروز از برای بشر مطرح است می‌سنجند و خوانندگان بخصوص جوانان را با عوالم فکری مولوی و نحوه برخورد او با این مسائل آشنا می‌کنند.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عرفانی
کتاب
611118b5682ff.jpg

شریعت، طریقت و حقیقت

غلامرضا سلیم

نویسنده در مقدمه کتاب می‌گوید: "سالها بود که می‌خواستم درباره شریعت و طریقت مطالعاتی به عمل آورم و ببینم چه شده است و چرا این اصطلاحات پدید آمده و کاربرد هریک متفاوت گردیده است؛ زیرا ظاهرا و از لحاظ لغوی بین این دو کلمه تفاوتی وجود ندارد؛ شریعت و طریقت هردو به معنی راه است و البته راه نجات و رستگاری و راه رسیدن به حقیقت و سعادت اخروی." کتاب شریعت، طریقت و حقیقت در دو فصل نوشته شده است و برخی از عناوین این فصل ها به این شرح است: فصل اول: مشخصات شریعت، شریعت و اختیار، هدف شریعت ... فصل دوم: مشخصات طریقت، سابقه و ریشه طریقت، هدف اهل طریقت و ...

فنون ادبی
کتاب